Volg ons op Twitter

Help ons mee verhuizen!

"Elke steen is er één.."

Met uw hulp kunnen wij verhuizen. Elke donatie brengt ons dichterbij. 

Eerst meer weten?
Lees dan verder

 


Laatste nieuws

Yoba en de Worldschool

Binnen het Worldschool Network worden onderwijsprojecten georganiseerd. Ook Yoba heeft een tweetal onderzoeksvragen voor leerlingen geformuleerd:

1. Eén project gerelateerd aan het op te zetten naaiatelier met de vraag om onderzoek te doen naar eenvoudig te maken producten en het verkennen van een Nederlandse afzetmarkt daarvoor.

2. En een project gerelateerd aan de meubelmakerij met de vraag om een oplossing te vinden voor het houtafval. Kan zaagsel geperst worden tot briketten en zo dienen als kookbrandstof en hoe zou een simpel kooktoestel daarvoor te ontwikkelen zijn?

Drie teams vanuit de volgende scholen werken aan deze vraagstukken:

  • Jac.P.Thijsse College te Castricum
  • Carolus Clusius te Zwolle
  • De Lindenborg te Leek.

In april 2013 worden de afgeronde projecten gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Kijk hier voor meer informatie over de Worldschool.

Laatst aangepast (donderdag 15 november 2012 09:16)

 

Yoba en de 1% club, tweede project

Ook ons tweede project bij de 1%club is volgestort! Weer 5000 euro binnengehaald voor de bouw van de machinehal. De stenen voor de omheining van de nieuwe workshop liggen klaar en straks kan dus ook de betonvloer voor de machinehal worden gestort. Met dank aan Suzanne en alle sponsors op de 1%club!

Laatst aangepast (donderdag 15 november 2012 08:43)

 

Heldenrace 2012 Amsterdam

Modouyan heeft het fantastich gedaan, hij heeft in totaal 608 euro bij elkaar gerend! Op YouTube kun je zien hoe vader en zoon zich geweerd hebben in de stromende regen.  Klik door naar het filmpje

 

Heldenrace 2012 Amsterdam

Modouyan Yallow loopt mee in Heldenrace 2012

Modouyan loopt op 8 juli as. mee in de Heldenrace. Hij loopt voor het realiseren van de werkplaats voor Yoba Gambia. Wil je meer hierover weten, ga dan naar zijn pagina: Modouyan Jallow's fondsenpaginaModouyan Yallow

Laatst aangepast (dinsdag 19 juni 2012 07:16)

 

Bouw de Machinehal!

Elke steen is er één; bouw de Machinehal!

Op 5 april 2012 is ons tweede project bij de éénprocentclub van start gegaan. Met de opbrengst van dit project willen we de MACHINEHAL realiseren. Ook voor de machinehal zullen de jongens zelf de stenen maken.  De hal wordt overkapt met golfplaat van goede kwaliteit.

Wij nodigen iedereen uit om mee te bouwen, elk steentje is welkom !

De minimale donatie bij de éénprocentclub is 5 euro. De drie projecten die het meest actief zijn geweest in één kalendermaand, ontvangen een speciale bonus uit de pot.  Dankzij die bonus wordt ons spaardoel véél sneller gehaald. Wie wil dat niet ? Wij willen dat !  Daarom zijn we op zoek naar speciale mensen, die voor Yoba samen met anderen een TurboTeam willen opzetten en als Team elke week 5 stenen bijdragen via de éénprocentclub.

Bent u een Turbo die een Team van 5 personen bijeenbrengt en iedereen elke week 1 euro p.p. laat inzetten ? Of doneert u met uw Team elke maand in één keer 25 euro ?  Ga de uitdaging aan, zeg het voort en bouw de machinehal !

Wij zien u graag terug op onze pagina bij de 1%club

 

 

 

Laatst aangepast (donderdag 05 april 2012 15:21)

 
Meer artikelen...