Volg ons op Twitter

Help ons mee verhuizen!

"Elke steen is er één.."

Met uw hulp kunnen wij verhuizen. Elke donatie brengt ons dichterbij. 

Eerst meer weten?
Lees dan verder

 


Yoba en de Worldschool

Binnen het Worldschool Network worden onderwijsprojecten georganiseerd. Ook Yoba heeft een tweetal onderzoeksvragen voor leerlingen geformuleerd:

1. Eén project gerelateerd aan het op te zetten naaiatelier met de vraag om onderzoek te doen naar eenvoudig te maken producten en het verkennen van een Nederlandse afzetmarkt daarvoor.

2. En een project gerelateerd aan de meubelmakerij met de vraag om een oplossing te vinden voor het houtafval. Kan zaagsel geperst worden tot briketten en zo dienen als kookbrandstof en hoe zou een simpel kooktoestel daarvoor te ontwikkelen zijn?

Drie teams vanuit de volgende scholen werken aan deze vraagstukken:

  • Jac.P.Thijsse College te Castricum
  • Carolus Clusius te Zwolle
  • De Lindenborg te Leek.

In april 2013 worden de afgeronde projecten gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Kijk hier voor meer informatie over de Worldschool.

 

Heldenrace 2012 Amsterdam

Modouyan heeft het fantastich gedaan, hij heeft in totaal 608 euro bij elkaar gerend! Op YouTube kun je zien hoe vader en zoon zich geweerd hebben in de stromende regen.  Klik door naar het filmpje

 

Yoba en de 1% club, tweede project

Ook ons tweede project bij de 1%club is volgestort! Weer 5000 euro binnengehaald voor de bouw van de machinehal. De stenen voor de omheining van de nieuwe workshop liggen klaar en straks kan dus ook de betonvloer voor de machinehal worden gestort. Met dank aan Suzanne en alle sponsors op de 1%club!

 

Heldenrace 2012 Amsterdam

Modouyan Yallow loopt mee in Heldenrace 2012

Modouyan loopt op 8 juli as. mee in de Heldenrace. Hij loopt voor het realiseren van de werkplaats voor Yoba Gambia. Wil je meer hierover weten, ga dan naar zijn pagina: Modouyan Jallow's fondsenpaginaModouyan Yallow

 
Meer artikelen...